tisdag, januari 30, 2007

Hurra för Västnyland!

Igår var jag i Karis och firade byggstarten av Karis västra omfartsväg tillsammans med Karis stads ledning. Jag hade blivit inbjuden i egenskap av medlem av finasutskottets trafikdelegation. Västnyland kan vara nöjd med den här regerings- och riksdagsperioden. Vi har lyckats med att få igenom beslut om två viktiga infrastrukturprojekt; den här omfartsvägen som kommer att innebära att Karisborna slipper genomfartstrafiken av långtradare och förbättringen av stamväg 51 från Kyrkslätt till Stensvik. Utan sfp i regeringen skulle det knappast ha gått så här bra. Trots att vi är ett litet parti så har vi varit med och påverkat politiken i den ministerarbetsgrupp där infrastrukturprojekten sattes i viktighetsordning, och det är resultatet av det vi nu ser.

Om en stund skall jag åka till Dragsvik tillsammans med Stefan Wallin. Någon kanske minns att Dragsviks framtid också var på tapeten för några år sedan. Men också det problemet löste sig och Dragsvik kommer att finnas kvar.

Så här är några konkreta exempel på att det nog har en stor betydelse att sfp är med där besluten görs. Och det här är inte skryt, det är faktum och en påminnelse om närhistorien.